Frågor & Svar

Undrar du något om Glasgow eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Hur tar jag mig runt i Glasgow?
Kollektivtrafiken med sina bussar, tunnelbanor och tåg räcker bra för att ta sig runt i Glasgow. Vill du se dig om utanför staden är det enklast att hyra en bil. En taxiresa inom staden kostar runt 70 kronor. Tänk på att det är vänstertrafik så att du ställer dig på rätt sida om vägen när du väntar på bussen.

Var hittar jag golfbanor i Glasgow?
Du kan välja på en rad golfbanor i, och runt Glasgow. Några av de allra vackraste banorna är King’s Course, PGA Centenary och The Carrick. Fler banor är Glasgow Gailes och Haggs Castle, bara ett par minuter från centrum.

Kan jag betala med kort i Glasgow?
Ja, de flesta hotell, restauranger och butiker accepterar större kreditkort så som VISA och Mastercard. Tänk på att din bank tar ut en avgift varje gång du använder kortet utomlands.
Hur kontaktar jag larmcentralen om det händer en olycka?
Ring 999.

Ska jag lämna dricks på restauranger i Glasgow?
Det är inte obligatoriskt att lämna dricks, men en liten slant uppskattas på kaféer och restauranger.

När är bästa tiden att besöka Glasgow?
Vädermässigt är Glasgow trevligast mellan april och oktober. Högsäsongen ligger i juli och augusti vilket kan innebära mycket turister och lite högre priser.

Hur fungerar det med mobiltelefonen?
Eftersom Storbritannien gick ut ur EU så är det dyrare att använda mobiltelefonen när man är i Glasgow. Det gäller både att ringa, sms:a och att surfa. Vissa mobiloperatörer erbjuder tillfälliga surfpotter som man kan använda sig av inför en resa men för att vara säker vad som gäller, kolla här: https://abonnemang.se/ringa-och-surfa-utomlands/